fbpx

Rekrytointi, vuokratyövoima, ostopalvelut – tilaisuus helpottaa työtäsi

Työhön tai virkaan on ollut rekrytointi käynnissä, eikä hakijoita ole saatu. Kuulostaako tutulta? Rekrytointi ei ole aina helppoa, ja on harvinaista, että ammattilainen tulee kysymään työtä ilman työpaikkailmoitusta.

Lääkärit ovat harvoin työttömiä työnhakijoita. He määrittävät usein työehtonsa ja paikan, jossa haluavat työskennellä. Elämme niin sanottua lääkäreiden markkina-aikaa.

Meillä on rekrytointiin sekä oikeat resurssit että kanavat.”

Ajattele, jos voisitte saada ammattilaisen yhdellä puhelinsoitolla tai sähköpostilla?

Ei ilmoittelua, ei kysymyksiin vastaamista, ei suurta haastattelurumbaa, pitkiä päiviä ja tekemättömiä tai vähintäänkin siirrettyjä työtehtäviä. Juuri tästä syystä palveluntuottajat ovat olemassa. Rekrytointi on meidän alaamme ja meillä on siihen sekä oikeat resurssit että kanavat.

Henkilöstövuokrauksen ja ostopalveluiden ideana on yhdistää tilaajan resurssitarve ja ammattilainen. Me teemme kaiken puolestanne, riskittömästi. Me ilmoittelemme, kontaktoimme, haastattelemme ja kartoitamme sekä tarvittaessa kielikoulutamme ammattilaiset vastaamaan teidän tarpeitanne ja ehtojanne. Tämän jälkeen teidän tarvitsee vain haastatella valmiiksi valittua/ valittuja henkilöitä ja keskustella työnkuvan tarkennuksista ammattilaisen kanssa. Kun ulkoistatte rekrytoinnin haasteet meille, aikaa säästyy potilastyölle. Säästämme teidän rahanarvoista työaikaanne.


Väite, että vuokralääkärit olisivat kalliita, ei oikeasti pidä paikkaansa. Tuntiperustainen hinnoittelu saattaa äkkiseltään kuulostaa korkealta, mutta kun sen pilkkoo osiin, se ei juuri eroa virkalääkärin kuluista:

  1. Lääkärin todellinen palkka ei ole sama kuin laskutushinta.
  2. Palkkakulut eivät suinkaan ole ainoa kulu, vaan siihen lasketaan mukaan muun muassa vakuutukset, lomakorvaukset, työnantajakustannukset, mahdolliset sairausloman palkat. Kyllä sairaalakin maksaa lääkäristään todellisuudessa moninkertaisesti lääkärin palkkaan verrattuna. Ja sairaala maksaa, vaikka lääkäri on pois työpaikalta, vuokralääkärille palkan maksaa palveluntuottaja.
  3. Veloitamme ainoastaan tehdyistä tunneista.

Me kannamme riskin puolestanne

Työn määrää on vaikea arvioida ja tilanteet voivat muuttua nopeastikin, varsinkin näin pandemia-aikana. Halutessanne voitte sopia esimerkiksi kolmen kuukauden työpätkistä kerrallaan. Mikäli työt vähenevätkin, ette joudu ikävään YT-tilanteeseen, ja ostopalvelusopimus voidaan sopia päättymään kuukauden irtisanomisajalla.

Työnjohdollinen vastuu on tilaavalla organisaatiolla, mutta työnantajia olemme me. Me luomme työsuhteen lääkärin kanssa, jolloin työlaki velvoittaa meitä. Teille vuokralääkärin palkkaaminen voi olla koeaika, jonka aikana tarkastelette, miten lääkäri sopii osaksi työyhteisöänne. On kuitenkin mahdollista palkata lääkäri työsuhteeseen myöhemmin rekrytointipalkkion muodossa.

“Me kannamme suuren riskin, sillä rekrytointityömme on teille maksutonta ja veloituksemme alkavat vasta todellisista tehdyistä työtunneista”

Mikä on rekrytointipalkkio ja miksi tilaaja velvoitetaan suostumaan sellaiseen? Rekrytointi ja henkilöstöpalvelut ovat meidän vahvuutemme ja yrityksemme kulmakivi. Me teemme töitä, jotta löydämme ammattilaiset ilmoittamiinne työtehtäviin. Lääkärit ja heidän työaikansa ovat meidän tärkein tuotteemme. He ovat myös asiakkaita, joita me palvelemme. Vuokratyövoiman palveluissa rekrytointipalkkiot ovat aina läsnä juuri näistä syistä. Me kannamme suuren riskin, sillä rekrytointityömme on teille maksutonta ja veloituksemme alkavat vasta todellisista tehdyistä työtunneista. Rekrytointipalkkiota voidaan ajatella summana, joka kuluisi, jos teidän työntekijänne tekisi koko rekrytoinnin itse. Säästätte summan helposti ja moninkertaisesti.

Miksi lääkärit haluavat tehdä vuokratyötä virkatyön sijaan?

Nuoret lääkärit etsivät vielä paikkaansa työelämässä. Heillä on ehkä kokemusta osastotyöstä kandeina ja vastaanotosta seniorituen kanssa, mutta ei välttämättä vastuullisista itsenäisistä työtehtävistä. Voi olla vaikeaa hahmottaa, minkälaiseen työhön he haluavat sitoutua. Erikoistumista harkitsevalle lääkärille vuokratyö on myös mahdollisuus tutustua eri erikoisaloihin. Tämä käytäntö toimii monissa muissakin ammateissa. On vaikea tietää, minkälaista työtä haluaa tehdä, jos todellista työkokemusta ei ole. Myös elämäntilanne, perhesuhteet ja kotimaa vaikuttavat pitkäaikaisten päätösten tekoon. Ehkä lääkäri ei vielä ole löytänyt kumppania rinnalleen, ehkä hän miettii työntekoa sekä Suomessa että rajojemme ulkopuolella. Useat lääkärimme haluavat laajentaa ammattitaitoaan, kokeilla erilaisia työmahdollisuuksia ja tarttua erilaisiin uusiin haasteisiin. Voimme vaikuttaa työtyytyväisyyteen tässä kyseenomaisessa ammattikunnassa. Myös kandeille tulisi antaa mahdollisuus kokea ja kokeilla.

“Tämä on heille mahdollisuus ottaa selvää ja tutkia, mitä he elämältään haluavat.”

Haluaisitko sinä olla tuki ja mentori heidän uransa alkumetreillä? Et arvaakaan, kuinka suuri vaikuttaja voit ihmisen elämässä olla.