fbpx

Lääkärirekrytointia suurella sydämellä

MEDI Connection on Irja Suokkaan ja Tapio Lahtisen vuonna 2012 perustama perheyritys. Kertoessaan yrityksen synnystä Tapio ja Irja nostavat esille murroksen Suomen terveydenhuollossa esimerkiksi teleradiologian saralla. Kun terveydenhuolto haki toimintamallejaan ja rakenteitaan tuli tilaa myös pienemmille palveluntarjoajille. Irja ja Tapio kiinnostuivat uusista mahdollisuuksista.

– Päätimme rakentaa liiketoimintamme tarjoamaan monimuotoisia ratkaisuja terveydenhuoltoon. Koimme, että osaamisellamme olisi alalle tarjottavaa, yrittäjät sanovat.

Yrityksen yksi kulmakivistä on terveydenhuollon ammattilaisten rekrytointi. Rekrytoinnin keskiöön Irja ja Tapio nostavat ammattitaidon, sitoutuneisuuden ja yhteisen tavoitteen siitä, että ihminen on tulosta tärkeämpi.

– Aito ja yksilöllinen kohtaaminen jokaisen rekrytoitavan kanssa on yksi tärkeimmistä periaatteistamme. Olemme uramme aikana saaneet tutustua moniin mielenkiintoisiin persooniin, joilta olemme myös itse saaneet oppia paljon, Irja ja Tapio sanovat.

Kohokohdat yrityksen historiassa

– Se, kun aloitimme teleradiologian etälausunnoissa yöpäivystyksen ja konsultaation ensimmäisenä Suomessa. Siitä voi oikeasti olla ylpeä, Irja sanoo.

Teleradiologian lisäksi rekrytoinnissa merkittävä saavutus oli, kun ensimmäiset ammattilaiset aloittivat MEDI Connectionissa. He huomasivat toimintansa potentiaalin työllistäjänä ja palveluiden kehittäjänä. Yrittäjät haluavat jatkossakin uudistaa sekä omia toimintamallejaan että luoda uusia palveluita.

– Meistä on tärkeää pysyä kehityksen kärjessä, Tapio kertoo.

Mitä tulevaisuudessa?

MEDI Connectionissa on vauhti päällä kesälläkin, ja paljon uutta on tulossa. Viime aikoina on luotu uusia yhteistyökumppanuuksia ja rakennettu tekoälyyn pohjautuvaa diagnostiikkaa terveydenhuollon tarpeisiin. Uudet verkkosivutkin juuri avautuneet.

– Olemme vahvistaneet toimintaamme kahden viimeisen vuoden aikana, jolloin olemme löytäneet toimivaan tiimiimme tehokkaita ammattilaisia eri liiketoimintasektoreille. Työyhteisömme hyvä ilmapiiri ja moniammatillisuus mahdollistavat kehityksen ja mielekkään työnteon, Tapio kertoo.

Kantavaksi ajatuksekseen yrittäjät nostavat Nikomakhoksen etiikan:

“Ja jos kaikki kilpailisivat jaloudessa ja jännittäisivät voimansa hyvien tekojen tekemiseksi, yhteisö saisi kaiken tarvitsemansa ja kukin itselleen suurimman hyvän, sillä hyve on sellainen.”